lørdag, oktober 16, 2010

Mød Dmytro

Aldeles uofficielt fungerede han som prostitutionsbranchens Kirsten Giftekniv i Polen. Sig goddag til 21 årige Dmytro fra Ukraine. 

Dmytro laver en parodi på en ukrainsk sælger: "Rhow much do you rhave?"

BEIJING: Dmytro har arbejdet som sms-prostitueret i Polen. Jobbet gik ud på, at han flirtede med mænd og kvinder via dyre sms-beskeder. Jo flere sms'er der blev udvekslet, des flere penge fik Dmytros arbejdsgiver ud af det.

- Du kan ikke forestille dig, hvor bizarre seksuelle fantasier folk har. Der findes virkelig nogle syge, syge mennesker i den her verden: En gang ville en landmand mødes med mig for at knalde oven på en myretue midt i en skov, fortæller Dmytro med udråbstegn i øjnene.

Kirsten Giftekniv
Der gik et par dage, før Dmytro fortalte mig om det arbejde. For han ved godt, at det er forkert at fuppe folk, og han ville ikke gøre et dårligt indtryk.

Hvis Dmytro aftalte at mødes med kunderne, kom der virkelig gang i tekstbeskederne. Forløbet var altid det samme, fortæller han:

"Hvor skal vi mødes?"
"Hvordan kan jeg genkende dig?"
"Hvor er du henne?"
"Hvorfor står du på den forkerte station?"
"Kan du ikke nå det alligevel?"
"Er du virkelig nødt til at aflyse i aften?"
"Hvornår kan vi så mødes?".

Arbejdsgiveren tillod dog ikke, at han aftalte at mødes med kvindelige kunder. Det var fyringsgrund. Ikke fordi Dmytro er Dmytro, nej, det gjaldt alle mandlige ansatte. Firmaet skulle jo nødig rodes ud i noget snavs, fordi de ansatte misbrugte deres stilling.

Selv en virksomhed, der lever af fup, har åbenbart etiske standarder. Der er vel grænser!

Som det gode menneske, Dmytro er, forsøgte han at få de ensomme kunder til at finde sammen. Med risiko for at miste jobbet lavede han for eksempel aftaler med en mand og en kvinde om at mødes det samme sted. Nærmest som prostitutionsbranchens Kirsten Giftekniv.

Hvor mange penge har du?
Jeg mødte Dmytro under en tur ud på den store mur i Kina. Han er et halvt hoved højere end mig, tynd og ranglet, kæderyger og har flade fødder, så han kan gå rigtig stærkt ned ad bakke. Praktisk, når man er på vandretur på den Kinesiske Mur.

Selv om vores rejse ikke går igennem Ukraine, lærte jeg en hel del om landet takket være Dmytro. For eksempel er der ingen grænser for, hvor mange penge ukrainske sælgere vil tage for deres varer, hvis kunden er turist. Umiddelbart lyder det ikke meget anderledes end i andre lande. Men der er forskel, forklarer Dmytro:

- Spørger du en kinesisk sælger, giver han dig naturligvis en alt for høj pris. Men spørger du en ukrainsk sælger, svarer han med et spørgsmål: "Hvor mange penge har du?" Prisen afhænger altså af, hvor meget du har på lommen, og ikke af varen eller markedsværdien: "Jamen, det var da heldigt, for varen koster præcist det, du har på lommen," griner han.

Bredskuldrede bander
Dmytro studerer på et universitet i Taiwan, hvor han bor sammen med sin 24-årige storesøster Tanya. At vokse op i Ukraine er meget barsk, hvis ikke man er fysisk stærk og kan slå fra sig. Og med sin tynde, ranglede krop var Dmytro et oplagt mobbeoffer for de bredskuldrede ungdomsbander. Kun takket være hans forældre gad banderne ikke at interessere sig for Dmytro.

- Vores mor er patolog og skærer i lig, og vores far er politimand. De stærke drenge turde ikke røre os, fordi det simpelthen var for mærkeligt med sådanne forældre. Så vi fik lov til at passe os selv, smiler Dmytro.

Ukrainere har ualmindeligt svært ved at få visum til andre lande. Dmytro har studeret i Polen og fortæller, hvordan han var nødt til at lære den polske nationalsang udenad for at få fornyet sit visum. Han har også været på udveksling i Chicago i USA, hvor han tjente penge ved at arbejde på en fabrik, der producerer Playboy-magasiner.

Efterhånden som jeg lærer Dmytro at kende, kan han ikke overraske mig.

Ordensmagten
I Ukraine er selv politiet utilregnelige. Dmytro har mødt et hollandsk par, der blev stoppet under en køretur i bil. Betjenten ville have manden til at tage en alkohol-test ved at puste i en ballon.

Manden havde ikke rørt en dråbe alkohol. Så da testen viste et negativt resultat, kom betjenten med endnu en alkohol-test, der helt åbenlyst allerede var blev taget. Og sørme om denne test ikke viste, at manden havde drukket for meget alkohol.

Parret måtte betale 3-400 euro i bøde. Men det var faktisk billigt sluppet, fortæller Dmytro. Andre må af med flere tusinde.

At politiet ikke holder sig tilbage for at rage til sig i Ukraine bliver understreget endnu en gang, da jeg tilbyder Dmytro en af mine cigaretter. Der er kun en cigaret tilbage i pakken, og den nægter Dmytro at tage imod:

- Nejnejnej! I Ukraine er det uskik at tage imod den allersidste cigaret, lyder det hovedrystende.

Han vifter vildt og afvisende med begge arme og kigger mig alvorligt i øjnene. For at understrege sin pointe sætter han trumf på med følgende bemærkning:

- I Ukraine nægter selv politiet at tage imod den sidste cigaret fra pakken. Uden pis!

1 kommentar:

  1. Netop nu foregår der et væsentligt 4 dages møde i Beejing i Centralkomiteen, idet de skal lave 5 årsplaner. Det handler både om den store økonomiske vækst, samt kløften mellem rige og f attige, der er blevet større.460.000 registrerede millionærer Og også skjult økonomi, hvor 60 mill. pludselig opskriver BPN med 30 %. Væsentlig er at der skal ske stor udskiftning. Bl.a Præsident og premierminister.Man roterer på øverste niveau, hvor såvel private som systemets topledere indgår. En art soc.dem. system + et partiaristokrati.7 ud af 9 skal udskiftes af de 370 medlemmer. Der er en politisk trend, der vil søge at give mere frihed til journalisterne. Den udvikling, som ønskes fortsætte i ny tid er en kontinuerlig fra 1949 - man omtaler ikke massakren på himmelske fredsplads, som noget der skulle have givet brud til dato. Kvalifikationerne i deres top er langt højere end set i det danske folketing! Uligheden i Kina er stor; de er interesseret i nordiske/danske model for væren. Kina vil endnu ikke garantere sin vilje ifm. konflikter til naboer, hvor en art kold krig stadig søges opretholdt. På landet kan bønder godt købe jord privat fra kollektivet, så der er en opblødning. Jeg har noteret en del, men I kan evt. selv få udsendelsen hørt, når I kommer hjem. Hav det godt og sug til jer! Kærligst mor/Alice

    SvarSlet